Ставлення майбутніх учителів музичного мистецтва до формування навичок Event-Art менеджменту: (за результатами пілотажного дослідження) - Чень, Бао; Зеленська, Людмила (Professional Art Education, 2024)
У статті розкрито питання важливості формування навичок event-art менеджменту у контексті підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва. Проаналізовано науковий доробок вітчизняних і зарубіжних учених, присвячений проблематиці арт-менеджменту у сфері музичного мистецтва. Проведено пілотажне дослідження з метою з’ясувати ставлення здобувачів вищої освіти спеціальності 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво) до формування навичок event-art менеджменту. Вибірка респондентів склала 49 осіб – здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти різних років навчання Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. Результати дослідження засвідчили, що здобувачі обізнані зі сферою арт-індустрії та мають певні уявлення про навички event-art менеджменту. Встановлено, що здобувачі виявляють зацікавленість до створення арт-продуктів, участі в арт-проєктах у різних проявах, а також мають беззаперечний інтерес до розвитку сучасних тенденцій на арт-ринку. У ході роботи окреслено перспективи наукового дослідження за визначеною проблематикою.